Φόρμα αναζήτησης

Δωρεάν μέτρηση της κοιλιακής αορτής στα Δημοτικά Ιατρεία

Alt
09 Σεπ 2020 12:18 PM
Κατηγορία: Κοινωνία

Δωρεάν εξετάσεις μέτρησης κοιλιακής αορτής προσφέρει στους Ηρακλειώτες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσα από την συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων. Οι μετρήσεις θα γίνουν στα Δημοτικά Ιατρεία (2ος όροφος δημαρχείου) την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ενώ όσοι ενδιαφέρονται να επωφεληθούν θα πρέπει πρώτα να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2132000196 έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Καθώς τα προσφερόμενα ραντεβού είναι συγκεκριμένου αριθμού, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Είναι αυτονόητο ότι η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου θα φροντίσει όλοι οι εξεταζόμενοι να έχουν στην διάθεσή τους τα μέτρα προστασίας για την υγεία τους ενάντια στην εξάπλωση του covid-19.

Να σημειωθεί ότι όσοι δηλώσουν συμμετοχή και κλείσουν ραντεβού για την μέτρηση της κοιλιακής αορτής θα πρέπει να εφαρμόσουν ειδικό διαιτολόγιο τις ημέρες πριν την εξέταση. Συγκεκριμένα:

  • Δύο ημέρες πριν την εξέταση συνιστάται αποφυγή τροφών, που προκαλούν ζυμώσεις όπως: χόρτα, σάλτσες, ζυμαρικά, πολλές πατάτες, ρύζι, όσπρια, αεριούχα ποτά.
  • Επιτρέπονται οι εξής τροφές: κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά, λίγες πατάτες, σαλάτα οτιδήποτε εκτός από μπρόκολο, όρτα και κουνουπίδι.
  • Υποχρεωτικά και για δύο ημέρες να καταναλώσει σούπες οιουδήποτε περιεχομένου ακόμη και ρύζι.
  • Σε περίπτωση χρόνιας δυσκοιλιότητας προτείνεται η λήψη σκευάσματος, που διαπιστωμένα έχει καλύτερο αποτέλεσμα στον πελάτη, όχι αναγκαστικά καθαρτικό.
  • Την ημέρα της εξέτασης ο πελάτης για πρωϊνά ραντεβού προσέρχεται νηστικός.

Η μέτρηση της κοιλιακής αορτής βοηθάει στην πρόληψη διάφορων καρδιοπαθειών, κυρίως δε του ανευρύσματος.