Φόρμα αναζήτησης

Δεύτερη ευκαιρία για τη διόρθωση των τμ των ακινήτων

Alt
09 Νοε 2021 11:28 AM
Κατηγορία: Πόλη

Μια δεύτερη ευκαιρία, να δηλώσουν στους δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δεν εκμεταλλεύτηκαν την προηγούμενη, ανάλογη καμπάνια του 2020 (σχετικά ΕΔΩ). Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους χωρίς να κινδυνεύουν με την καταβολή μεγάλων προστίμων και προσαυξήσεων.

Η σχετική δήλωση μπορεί να πραγματοποιείται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που άνοιξε ξανά στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr *

Τα οφέλη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων στην πλατφόρμα είναι η απαλλαγή από πρόστιμα ή αναδρομικές χρεώσεις έως τις 31/12/2019 σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σύμφωνα όμως με το Νόμο, με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων καταβάλλονται τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 έως την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Σε περίπτωση μη υποβολής ή ανακρίβειας της δήλωσης και σε συνδυασμό με το δικαίωμα των δήμων να εισπράττουν τέλη που ανάγονται σε προηγούμενα έτη θα εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν.

*Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και της ΑΑΔΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΓΓΠΣ.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.