Φόρμα αναζήτησης

Δήμος Ηρακλείου Αττικής και γονείς μαζί για την ανέγερση του νέου κτιρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Alt
24 Μάιος 2023 10:25 AM
Κατηγορία: Πόλη

Τον περαιτέρω βηματισμό για την εκκίνηση των έργων ανέγερσης της καινούργιας πτέρυγας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης εξέτασαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο με εκπροσώπους της διεύθυνσης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, παρουσία του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Κώστα Μανωλάκη. Μετά και την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από το Νίκο Μπάμπαλο, ώστε το σχολείο να αποκτήσει νεόδμητη πτέρυγα προς αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου κτιρίου, δημοτική αρχή και σχολική κοινότητα συζήτησαν για το πώς θα προχωρήσουν τα προβλεπόμενα έργα με γνώμονα πάντα την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων και την ασφάλεια των παιδιών.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν να γίνει ενδελεχής εξέταση του χώρου και να ζητηθούν οι γνωμοδοτήσεις των ειδικών ώστε να εξασφαλισθεί ότι το εργοτάξιο που θα διαμορφωθεί θα λειτουργήσει με τη μικρότερη δυνατή επιρροή για την καθημερινότητα του σχολείου.

«Είναι μια μικρή αναστάτωση που όμως, όπως αναγνωρίζουμε και εμείς ως Δήμος, και η διευθύντρια του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί αλλά, κυρίως, οι γονείς, είναι άκρως απαραίτητη για να αποκτήσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας μια ολοκαίνουργια πτέρυγα και να γίνει ένα σχολείο στολίδι για όλο το Ηράκλειο. Με το νέο κτίριο αντικαθιστούμε μια πτέρυγα που αγγίζει τα 100 χρόνια ζωής και χτίζουμε την πρώτη σχολική στέγη που κατασκευάζεται στο Ηράκλειο τα τελευταία 30 χρόνια», σχολιάζει ο δήμαρχος.

Θυμίζουμε, τα σχέδια προβλέπουν ότι η νέα πτέρυγα θα είναι τριώροφη, με σύγχρονα υλικά ενεργειακής επάρκειας, απόλυτα προσβάσιμη για τα ΑμΕΑ, με αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, φαγητού, εργαστήρια κτλ ενώ, παράλληλα, στον περιβάλλοντα χώρο θα κατασκευαστούν χώροι άθλησης και πρασίνου.

Το έργο θα κοστίσει 4,4 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι δημότες, καθώς η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου διεκδίκησε και πέτυχε, σε συνεργασία με την ΚΤΥΠ και την Περιφέρεια Αττικής, να χρηματοδοτηθεί από μέρος των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.