Φόρμα αναζήτησης

Γιορτή αφιερωμένη στα ζώα: παιχνίδια, επιδείξεις, συμβουλές

Alt
20 Οκτ 2019 10:42 AM
Κατηγορία: Περιβάλλον

Ένα απόγευμα αφιερωμένο στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, κυρίως τα παιδιά, τους φιλόζωους αλλά και στα ίδια τα ζωάκια οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, από τις 18.00 το απόγευμα στο δημοτικό Πάρκο Σκύλων (Πεύκων & Κλεισθένους). Όπως κάνει κάθε χρόνο, λίγες ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο Δήμος, μέσα από αυτή τη γιορτή, δίνει την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες, αφενός σε όσους έχουν κάποιο ζωάκι, να μάθουν πως μπορούν να το φροντίζουν καλύτερα, να το εκπαιδεύσουν και να κάνουν τη συμβίωση μαζί του ακόμα πιο αρμονική, αφετέρου σε όσους δεν έχουν, να γνωρίσουν το πρόγραμμα προστασίας και υιοθεσίας αδέσποτων του Δήμου, προκειμένου, εάν θέλουν, να βάλουν και αυτοί ένα τετράποδο σύντροφο στην ζωή τους.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τα happenings, τα παιχνίδια για τα παιδιά και τη μουσική (θα παίξει εθελοντικά ο dj Νίκος Παλληκαρίδης) οι επισκέπτες της γιορτής θα μπορέσουν να δουν από κοντά επίδειξη εκπαίδευση και, agility, να πάρουν συμβουλές από ειδικούς (εκπαιδευτές και κτηνίατρους) καθώς και να γνωρίσουν ποια ζωάκια διατίθενται προς υιοθεσία από το πρόγραμμα του Δήμου αυτή τη περίοδο.

Θυμίζουμε, όσοι ενδιαφέρονται να μαθαίνουν συνεχώς για τις δράσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για τα ζώα, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα του Δήμου www.iraklio.gr αλλά και από την ειδική σελίδα στο facebook Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Pet Rescue, η λειτουργία της οποίας έχει βοηθήσει να υιοθετηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αδέσποτων ζώων που φροντίζει μέσα από το πρόγραμμά του ο Δήμος.

Μάλιστα, ο Δήμος πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων της πόλης, με τη δημιουργία ενός δικού του, μεγάλου χώρου φιλοξενίας, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους, για να μπορούν οι τετράποδοι φίλοι να έχουν ένα ιδανικό, προσωρινό σπίτι μέχρι να βρουν το οριστικό τους, στην οικογένεια που θα επιλέξει να τα υιοθετήσει.

«Στην προστασία και την φροντίδα των ζώων δεν περιοριζόμαστε στα λόγια και τις ευχές. Με τις πράξεις μας δείχνουμε το πραγματικό μας ενδιαφέρον ως ένας από τους λίγους δήμους της Αττικής με πλήρες πρόγραμμα για την προστασία των αδέσποτων. Δεν επαναπαυόμαστε, αντίθετα, εξελίσσουμε και τονώνουμε διαρκώς τις δράσεις μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.