Φόρμα αναζήτησης

Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα προνήπια στον Δήμο Ηρακλείου: Επιπλέον αίθουσες και προσωπικό για την κάλυψη όλων των παιδιών

Alt
06 Σεπ 2019 2:37 PM
Κατηγορία: Παιδεία

Στην κάλυψη όλων των παιδιών που θα ξεκινήσουν ή θα συνεχίσουν την προσχολική αγωγή τους στα τμήματα νηπιαγωγείων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, ο Δήμος διαμόρφωσε τους απαιτούμενους χώρους και το Υπουργείο διορίζει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να δημιουργηθούν 5 επιπλέον τάξεις δημόσιου νηπιαγωγείου, πέραν των δομών στα υφιστάμενα σχολικά κτίρια. Αυτές θα λειτουργήσουν σε διακριτούς χώρους των δημοτικών παιδικών σταθμών προκειμένου να φιλοξενήσουν συνολικά περίπου 100 παιδιά.

Μετά την απόφαση του Υπουργείου να εξαιρέσει στα μέσα Αυγούστου τον Δήμο από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, η δημοτική αρχή αναζήτησε τις λύσεις που θα μπορούν να ικανοποιήσουν και να δώσουν επαρκείς επιλογές στους Ηρακλειώτες γονείς. Με την τελική αυτή απόφαση εξυπηρετούνται ακόμα περισσότερες οικογένειες της πόλης, που θα στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο.

Να σημειωθεί ότι η τελική κατανομή των παιδιών στα νηπιαγωγεία του Ηρακλείου και στα νέα τμήματα που δημιουργούνται εντός των δημοτικών παιδικών σταθμών θα γίνει από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις των νηπιαγωγείων, οι οποίοι θα ειδοποιήσουν σχετικά τους γονείς.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.