Φόρμα αναζήτησης

Αποδώστε άμεσα τα δημοτικά τέλη που έχετε εισπράξει: Εξώδικο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Alt
01 Απρ 2022 1:28 PM
Κατηγορία: Πόλη

Εξώδικη πρόσκληση να καταβάλουν άμεσα τις οφειλές τους προς το δημοτικό ταμείο απευθύνει στις εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και συγκεκριμένα σε όσες έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζουν καθυστερήσεις στην απόδοση των χρηματικών ποσών των δημοτικών τελών, τα οποία εισπράττουν μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος που αποστέλλουν στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της πόλης, ποσά που πρέπει να καταβάλουν στο Δήμο προκειμένου να γυρίζουν πίσω στους δημότες με τη μορφή των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού κτλ.

Στο εξώδικο ο Δήμος ζητά από τις εταιρίες οφειλέτες να αποδώσουν τα ποσά που χρωστάνε, τα οποία, όπως διαπιστώνεται από την έρευνα και τη διασταύρωση, που έκανε η δημοτική Οικονομική Υπηρεσία αθροίζονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποιεί ότι θα διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τις οφειλές, αξιώνοντας, παράλληλα, και τον ανάλογο τόκο.

«Τα χρήματα αυτά δεν είναι ούτε των εταιρειών, ούτε του Δήμου. Είναι των δημοτών. Τα πληρώνουν όσοι κατοικούν ή επιχειρούν στο Ηράκλειο για να τους προσφέρουμε εμείς ως ανταπόδοση υψηλές υπηρεσίες καθαριότητας και λειτουργικότητας της πόλης. Καθυστερώντας να αποδώσουν αυτά τα ποσά, οι εταιρείες παρόχων ενέργειας ζημιώνουν τον Δήμο, στερούν όμως, κυρίως, από τους συμπολίτες μας μια πιο ποιοτική καθημερινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό, να υπερασπιστούμε όπως χρειάζεται την περιουσία των δημοτών. Για αυτό και στο συγκεκριμένο ζήτημα θα είμαστε ανυποχώρητοι», διαμηνύει η αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.