Φόρμα αναζήτησης

Απογραφή 2021 - Πώς ξεχωρίζουμε τους απογραφείς

Alt
16 Σεπ 2021 10:27 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού 2021. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή εξηγεί τη μέθοδο με την οποία διακρίνουμε τους πιστοποιημένους υπαλλήλους, που αυτή την περίοδο επισκέπτονται πανελλαδικά τα σπίτια για τις ανάγκες της τρέχουσας Απογραφής.

Και αυτό γιατί, από τις πρώτες εξορμήσεις έχει διαπιστωθεί πως οι πολίτες διστάζουν να ανοίξουν την πόρτα στους απογραφείς λόγω του φόβου κάποιας εγκληματικής ενέργειας, καθώς δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που νοικοκυριά πέφτουν θύματα ληστείας από επιτήδειους που προσποιούνται ότι εργάζονται σε κάποιο δημόσιο οργανισμό, ΔΕΚΟ ή άλλη σχετική υπηρεσία.

Έτσι η Ελληνική Στατιστική Αρχή διευκρινίζει: «Οι Ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό τους, τη σφραγίδα και το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και φορούν κατά κανόνα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, μάσκα, χρώματος σκούρου μπλε, που αναγράφει με λευκά γράμματα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2021» και φέρει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ».

Προσοχή λοιπόν, ελέγχουμε καλά όσους επισκέπτονται το ακινητό μας δηλώνοντας ότι είναι απογραφείς προκειμένου να διαπιστώσουμε ότι ταιριάζουν στην παραπάνω περιγραφή και πάντα ζητάμε διαπιστευτήρια.