Φόρμα αναζήτησης

Έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στο πρώτο κουδούνι

Alt
13 Σεπ 2021 10:45 AM
Κατηγορία: Παιδεία

Κανονικά ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες εργάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες για να προετοιμάσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό των σχολείων με απολυμάνσεις, καθαριότητες, εργασίες βελτίωσης και αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών καθώς και τον εξοπλισμό με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά τόσο για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, όσο για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, από την στιγμή που έκλεισαν για το καλοκαίρι τα σχολεία, ο Δήμος έβαλε μπροστά έργα και παρεμβάσεις, όπου ήταν απαραίτητο, για να επιδιορθωθούν τα προβλήματα ή να βελτιωθούν αναγκαία σημεία. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στα σχολικά κτίρια που έχουν μπει στην τρέχουσα φάση της διαρκούς εκστρατείας της δημοτικής αρχής. Εγκαίρως, όπως κάθε χρόνο, οι δημοτικές υπηρεσίες ολοκλήρωσαν τον διαγωνισμό πρόσληψης του πολύτιμου προσωπικού καθαρισμού των σχολείων, το οποίο στελέχωσε άμεσα τα σχολικά κτίρια για να παραμείνουν καθαρά και ασφαλή κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Και, βέβαια, πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία είχαν φτάσει οι απαραίτητες προμήθειες σε αντισηπτικά και λοιπά υλικά για την προστασία της υγείας των παιδιών και του προσωπικού των σχολείων.

«Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας μια παραγωγική και, όσο το δυνατόν, ομαλή σχολική χρονιά. Στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας πρώτιστο πρέπει να είναι η ηρεμία των παιδιών ώστε να αφοσιωθούν στα μαθήματα χωρίς αβεβαιότητα και διαταράξεις. Στο βαθμό που φτάνει η αρμοδιότητα μας, έχουμε μεριμνήσει ετοιμάζοντας τα σχολεία με καθαριότητα και απολυμάνσεις, εφοδιάζοντάς τα με τα απαραίτητα υλικά, ενώ θα καταβάλουμε όλες μας τις δυνάμεις να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο καθ’ όλη την σχολική χρονιά. Όμως η μάχη με την πανδημία ώστε να μην κλείσουν ξανά τα σχολεία είναι στο χέρι όλων μας. Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και εμβολιαζόμαστε. Νικάμε μια και καλή τον ιό και παίρνουμε τη ζωή μας πίσω. Καλή σχολική χρονιά. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα είναι πάντα δίπλα στα σχολεία», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.