Φόρμα αναζήτησης

«Λέλα Καραγιάννη», η μάνα της Αντίστασης: θεατρική παράσταση με δωρεάν είσοδο στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
08 Μάιος 2023 11:06 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η ζωή της Λέλας Καραγιάννη, μια γυναίκα που θεωρείται η κορυφαία κατοχική ηρωίδα της Αθήνας, ανεβαίνει στο σανίδι του Πολιτιστικού Κέντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Κουντουριώτου και Νεότητος) τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 20.00 με δωρεάν είσοδο για τους θεατές, σε μια συνεργασία του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου και του «Διάχρονο Θέατρο» της Μαίρης Βιδάλη.

Η ίδια η γνωστή ηθοποιός ερμηνεύει τον ομώνυμο της παράστασης ρόλο, μια παραγωγή που έχει αποσπάσει το βραβείο ερμηνείας «Αντιγόνη Βαλάκου» για τη Μαίρη Βιδάλη, θερμές κριτικές από τον θεατρικό κόσμο και, κυρίως, το κοινό. Σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, η παράσταση αφηγείται τη ζωή και τη δράση της Λέλας Καραγιάννη, οι περιπέτειες της οποίας αρχίζουν σχεδόν από την εφηβική της ηλικία, συνεχίζουν στους βαλκανικούς πολέμους, την Μικρασιατική καταστροφή, το αλβανικό μέτωπο, με κορύφωση την δράση της επί γερμανικής κατοχής.

«Είναι χαρά και τιμή να φιλοξενούμε στο Δήμο μας μια παράσταση που εξιστορεί και διατηρεί στο χρόνο την προσφορά μιας μεγάλης αγωνίστριας, της Λέλας Καραγιάννη. Είναι ένα θεατρικό έργο που οφείλει να δει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα καθώς, αυτούς τους ήρωες και αυτές τις ηρωίδες πρέπει να τους τιμούμε συνεχώς και όχι μόνο με επετειακή αφορμή. Για αυτό και εμείς επιλέγουμε να προσφέρουμε με δωρεάν είσοδο αυτή την εξαιρετική παράσταση στους συμπολίτες μας, όπως διαχρονικά άλλωστε κάνει αυτή η δημοτική αρχή με όλες τις πολιτιστικές μας δράσεις», το μήνυμα της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Μαίρης Ιγγλέση.