Φόρμα αναζήτησης

Πολιτισμός

Alt

Νέο κύκλο δωρεάν μαθημάτων κιθάρας και πιάνο οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Όσοι κάτοικοι της πόλης θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να το κάνουν είτε με φυσική παρουσία στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού (1ος όροφος δημαρχείου) κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10.00 με 14.00, είτε online συμπληρώνοντας τις αντίστοιχες φόρμες που θα βρουν παρακάτω.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα είναι ατομικά. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις συμμετοχές, σε συνεννόηση με τους καθηγητές και σε πλαίσιο που θα εξυπηρετεί όλες τις πλευρές.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Με παιδικά χαμόγελα γέμισε το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής από όσους μικρούς Ηρακλειώτες παρακολούθησαν, μαζί με τους γονείς τους, τις περιπέτειες του «Αττικούλη στο Βασίλειο της Ατζαμοσύνης», την παιδική θεατρική παράσταση που φιλοξένησε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου ανήμερα της Πρωτομαγιάς, φυσικά με ελεύθερη είσοδο. Η παρέα, μάλιστα, μεγάλωσε, καθώς την παράσταση είδαν και παιδιά από τις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού, στο οποίο ήταν αφιερωμένη η συγκεκριμένη ημέρα του θεατρικού.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Μετά και την επαναφορά της λειτουργίας της, κατόπιν της χαλάρωσης των μέτρων για τον covid, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ανοίγει νέο κύκλο εγγραφών για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο τραγούδι ή απλά να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να τηλεφωνούν στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, 2132000168 ή 103, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 9.00 με 12.00.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με χρήματα που διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών η δημοτική αρχή προχωρά στην αγορά 7 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων για να ενισχύσει αφενός τη διαρκή εκστρατεία για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών, αφετέρου να δώσει μεγαλύτερο θετικό πρόσημο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στις πρόβες επανέρχεται η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με τα αναθεωρημένα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία, τα οποία ισχύουν στο ξεκίνημα της σεζόν, η χορωδία αναζητά και νέα μέλη που θα προστεθούν στα παλιά, ώστε μαζί να ετοιμάσουν το υλικό το οποίο θα παρουσιάσουν κατά την διάρκεια της περιόδου σε εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και άλλων διοργανωτών.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επανέρχεται στην παραδοσιακή της δραστηριότητα και δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να ενταχθούν στην οικογένειά της λαμβάνοντας μέρος στις πρόβες και, ακολούθως, στις παραστάσεις της σεζόν. Μετά την διακοπή λόγω των μέτρων για την πανδημία, η ομάδα της Θεατρικής Σκηνής θέλει να γυρίσει δριμύτερη στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, όπου έχει συνεχή παρουσία σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Τις πόρτες της άνοιξε για το κοινό η Έκθεση γραμματοσήμων και νομισμάτων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την οποία φιλοξενεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο νεοκλασικό της Βίλα Στέλλα (Κουντουριώτου και Νεότητος) έως και τις 30 Σεπτεμβρίου. Όλες αυτές τις ημέρες στις 20.00 στην αυλή της Βίλας το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου έχει ετοιμάσει μια σειρά από παρουσιάσεις και εκδηλώσεις – μουσικές και θεατρικές – για να τιμήσει και να γιορτάσει το Ηράκλειο τα 200 χρόνια της Ελευθερίας.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δωρεάν μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας προσφέρει για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τον σύλλογο Φάος – Φωτογραφία και τον δάσκαλο Γιάννη Γαλάνη. Οι εγγραφές της σεζόν ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 3 Οκτωβρίου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Αποχαιρετώντας τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, θυμόμαστε την τελευταία φορά που είχε έρθει στην πόλη μας. Το 2017 του είχαμε αφιερώσει τα Ηράκλεια, το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου. Παρ' όλα τα προβλήματα υγείας ήρθε στο Ηράκλειο και μας έδωσε χαρά. Ας θυμηθούμε ξανά τι είχε πει μπροστά στους Ηρακλειώτες.

 

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπήκε και επίσημα το Ηράκλειο Αττικής. Ο Δήμος άναψε μέσα στο Σαββατοκύριακο δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα, ένα στην κεντρική πλατεία και ένα στην πλατεία Αγίου Λουκά, για να πάρει η πόλη γιορτινό φως από άκρη σε άκρη, για να γεμίσουν τα πρόσωπα μικρών και μεγάλων με χαμόγελο.

διαβάστε περισσότερα