Φόρμα αναζήτησης

Περιβάλλον

Με την επανεκκίνηση των σχολείων επιστρέφουν και οι δράσεις του "Πάμε Γειτονιά" τις οποίες ο Δήμος οργανώνει σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Το σύνολο των συνεργείων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος μαζί με παιδιά των σχολείων του Ηρακλείου επεμβαίνουν στις γειτονιές, ομορφαίνουν την πόλη, πάνω από όλα όμως οι μικροί Ηρακλειώτες μαθαίνουν την αξία της προσφοράς, του εθελοντισμού και του σεβασμού στους κοινόχρηστους χώρους.

διαβάστε περισσότερα

Φυτεύουμε μαζί στις γειτονιές της πόλης, προσθέτουμε πράσινο, κάνουμε πιο όμορφη και πιο βιώσιμη την καθημερινότητά μας.

Νέα εθελοντική δεντροφύτευση την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, από τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Μπομποτίνου με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής.

Ελάτε μόνο με το μεράκι σας. Τα υπόλοιπα (υλικά κτλ) θα τα φροντίσει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου.

 

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις δράσεις του Πάμε Γειτονιά, την καμπάνια συνεργασίας Δήμου και δημοτών για τη συνεχή αναβάθμιση σε όλες τις περιοχές της πόλης. Νέο ραντεβού στην περιοχή της Καναπίτσας, όπου τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα βρεθούν από το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου για να καθαρίσουν, να περιποιηθούν και να ενισχύσουν το πράσινο και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα. Σημείο εκκίνησης το πάρκο της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου.

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις δράσεις του Πάμε Γειτονιά, την καμπάνια συνεργασίας Δήμου και δημοτών για τη συνεχή αναβάθμιση σε όλες τις περιοχές της πόλης. Αυτή τη φορά, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα βρεθούν από το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου στην περιοχή των Ηπειρώτικων για να καθαρίσουν, να περιποιηθούν και να ενισχύσουν το πράσινο και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα. Σημείο εκκίνησης το πρωί το παρκάκι στη διασταύρωση των οδών Σμύρνης και Πρ. Λόφου.

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις δράσεις του Πάμε Γειτονιά, την καμπάνια συνεργασίας Δήμου και δημοτών για τη συνεχή αναβάθμιση σε όλες τις περιοχές της πόλης. Αυτή τη φορά, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα βρεθούν από το πρωί της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου στον περίπατο της διαδρομής κατά μήκος του ρέματος Παπανδρέου (από την οδό Χρ. Βασιλείου έως τη διασταύρωση της Αττικής Οδού) για να καθαρίσουν, να περιποιηθούν και να ενισχύσουν το πράσινο και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα.

διαβάστε περισσότερα

Ένα διήμερο αφιερωμένο στα ζώα και όσους αγαπάνε τα ζώα ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με αφορμή τη αντίστοιχη, φετινή Παγκόσμια Ημέρα.

διαβάστε περισσότερα

Μια νέα καμπάνια ολοκληρωμένου κύκλου δράσεων καθημερινότητας στις γειτονιές της πόλης ξεκινάει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με σύνθημα το «Πάμε Γειτονιά» τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα συναντιόνται σε τακτική βάση όλα μαζί σε μια συγκεκριμένη περιοχή – πέρα δηλαδή από τις επιμερισμένες εργασίες που εκτελούν τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας – ώστε να γίνεται μια συνολική παρέμβαση, κάθε φορά και σε μία γειτονιά.

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και οργανώνει ένα πρωινό για να γνωρίσουν οι κάτοικοι της πόλης από κοντά πώς λειτουργεί η εκστρατεία για ένα καθαρό Ηράκλειο, ένα Ηράκλειο που προτιμά την Ανακύκλωση και προστατεύει το Πράσινο. Την Κυριακή 5 Ιουνίου από τις 10.30 το πρωί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου θα βρίσκεται στο πάρκο της Παναγίτσας για να υποδεχθεί τους δημότες. Εκεί θα τους περιμένουν οι άνθρωποι και ο μηχανισμός του Δήμου προκειμένου:

διαβάστε περισσότερα

Μια ακόμα εθελοντική δεντροφύτευση, τη δεύτερη για το 2022, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλώντας τους κατοίκους της πόλης, τους μεγάλους αλλά κυρίως τους μικρούς Ηρακλειώτες, να συμμετέχουν και αυτοί στη δράση. Αυτή τη φορά το Τμήμα Πρασίνου θα φυτεύσει δεντράκια στην περιοχή του Άνω Ψαλιδίου το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου με σημείο συνάντησης στις 10.30 το πρωί τη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Καρύταινας. Εργαλεία και λοιπό εξοπλισμό θα διαθέσει η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

διαβάστε περισσότερα

Την πρώτη εθελοντική δεντροφύτευση της νέας χρονιάς οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου από το πρωί τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου θα φυτεύουν τους κοινόχρηστους χώρους που βρίσκονται στη γειτονιά πίσω από τα δημοτικά γήπεδα του τένις και καλούν όσους Ηρακλειώτες επιθυμούν, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουν και αυτοί. Ραντεβού στις 10.30 στην είσοδο του γηπέδου ποδοσφαίρου της οδού Πρασίνου Λόφου. Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να βάλουν μόνο την καλή τους διάθεση. Όλα τα υπόλοιπα (υλικά, εξοπλισμός) θα τους τα διαθέσει ο Δήμος…

διαβάστε περισσότερα